Friday, July 22, 2011

Cooperi test

Tegin täna iseseisvalt Cooperi testi. Kes seda ei tea, siis Wikipedia seletab lähemalt. Point on joosta 12min jooksul võimalikult pikk distants.

Olud polnud just kõige paremad. Kasutasin küll kummikattega staadionirada, kuid selle seisukord jätab soovida. Ilm oli palav, temperatuur 32-33 Celsiust särava päikesega. Kui detailidesse laskuda, siis 5.8 m/s idatuul ja õhurõhk 1004.2 hPa.

Mul oli ka kindel soov - tahtsin jõuda 3km (7,5 statka ringi), vähemalt tundus endale, et peaks võimalik olema. Suht kõrge eesmärk lisas ilma tõttu niigi raskele jooksule omapoolse surve.

1km järel oli aeg 3min48sek. See andis lootust. 2km järel näitas kell 7min48sek. Tempo oli langenud, kuid lootus polnud kadunud. 12min tiksus täis täpselt 3km piiri ületamisel, või ehk paar meetrit peale. Jehhuu!

Wikipedia Athletes & Juniors graafikus oma soo ja vanuse rida näpuga ajades mahun parimasse ehk Very good tulpa. Lausa varuga. Isegi 10a nooremate-võimekamate grupis oleksin väga hea tegija. Äge. :)

Kuid nagu kiusuks on all teine tabel. Experienced athletes järgi asun 5st tulbas 4ndal, nimega Bad. Loomulikult ei liigita ma end sportlaseks, kuid ikkagi ei anna rahu, et mingi tabeli järgi olen kehv. Mõtlen, ehk proovin lähiajal veidi areneda ja üritan jahedama ilmaga uuesti. Võidaks 100m, trügiksin juba Average tulpa.

Üldiselt siiski tulemusega rahul. Jõudsin täpselt 3km. Õppisin lisaks veel ühe huvitava fakti enda kohta - täispanusega kuumas joostes langeb tempo iga km 12sek. Aga ehk oli see ka juhus.

No comments:

Post a Comment