Thursday, May 16, 2013

Meenutused 2011 sept Adasti Öörännakust


Järgnev on heietus 4ndast Adasti Öörännakust. 97% tekstist on kirjutatud 2011 sept lõpus. Kuna Inglismaale minekuga akkas kiire, jäi jutt mustandiks ning soikus uute ülesannete kuhjumisel. Ülestähendamata on jäänud, ja nüüdseks unustatud, rajal toimunu ja punktid.

“24-25 sept 2011 sai ette võetud järjekordne Adasti Öörännak. Üldjärjekorras 4, meie tiimile 3s. Lõuna Eestist koliti selleks korrakas Ida-Virumaale - staap oli Peipsi lähedal Kuru Puhkemajade kompleksis. Meile lähem asukoht meedis. Jõudsime õigel ajal. Oss vahepeal avaldas kartust, et jääb graafikust maha, kuid tegime vahe tasa. Märkimisväärne on ainukordne juhus, et Kairu jõudis kohale enne meid. Ta nõudis selle eest tunnustust.
Seekord seadsime tiimisuuruse piiri 5 pea juurde. Rajale tulid veel Kairu, Arxxx, Oss ja uustulnuk Kristo. Kristo vahetas välja Virxi, kes juba 134ndat korda leidis vabanduse mitte tulla, lastes seekord oma hüppeliigese ära väänata. Ka Väike Mishal oli huvi, kuid ta septembri graafik oli liiga tihe ja ka eelarve probleemne.
Et üritada murda "igavesti neljas" needust, vahetasime taas tiimi nime. Minu 6-7st Kairule saadetud ettepanekust valis kapternipreili välja tiitli "We eat night for breakfast!". Tagantjärele vaadates hea valik - ka mulle on see üha rohkem meeldima hakanud. :)
Pikale rajale tuli ainult 2 tiimi (lühemale 11?). Meie ja me igipõline vastane Nürro 1, seekord nimega Nürro Rangers. Nürro startis XX min varem ja sai sellevõrra kauem päevavalgust. Üldiselt meeldiv, et stardid hakkasid varem - nii oli võimalik pool ajast näha ka loodust, kus liikusime. Startisime vist kl 16.50 paiku ning lõpetasime, loomulikult koos joostes, vist enne 2te. Imho tegime päris head tempot. 8h sisse ei mahtunud, et teeninuks boonuspunkte, kuid sellest üle läinud minutid olnuks reaalne kokku hoida. Kristo oli esimese korra kohta tegija, ei jonnind ega midagi.
Teine väga lahe uuendus oli orienteerumise lahendus - iga järgmise punkti asukoht selgus eelnevas. Kuna tegemist rohkem matkaga, pole ettemääratud teekond paha. Valikorienteerumise puudumine võis aga olla põhjuseks, miks tiime raskel rajal nii vähe. Polnud võimalik midagi vahele jätta, et teekonda lühendada, sest poleks enam teadnud, kus järmised punktid.
Isiklikult polnud enne võistlust mingit ärevust ega ka tungi ettevalmistusi teha. Isegi kotti hakkasin pakkima alles pool h enne, kui Oss mu peale korjas. Viimase Erna matka järel tundub kõik muu, kaasa arvatud Öörännak, kuidagi lõbumängulikud. See pole iseenesest halb, fun is fun! Aga Erna matk 2011 jättis sügava jälje ja viis lati, kust alates algab katsumus-eneseületus-võitlus enda ja ümbritsevaga pä-äris kõrgele.
Ilmaga vedas tohutult. Täpselt nagu kevadise öörännakuga, sai vihm otsa enne starti. Osad ettevalmistused tegime kohale saabudes veel vihmas, kuid Ossile tehtud küpsisekoogi söömise (kook sai kohapeal otsa, mina aitasin selles tublilt. Oss vist sai kõige vähem. Ma ei teagi, kas maitses - erilist vaimustust ei täheldanud. Suurema osa pistsime enne starti pintsli, finishis viimase osa) ja ühisbussiga stardipunkti minemise ajaks veesadu lõppes. Jalad said ikka mudast ja lompidesse astumisest märjaks, kuid riided jäid kuivaks. Öösel oli lausa tähistaevast näha, mis küll paaril korral ka pilvede taha varjus.
Kott tundus algul taas tiba liiga raske, kuigi mitte liiga. Oletasin, et toidumoona jälle liigselt kaasas. Päris palju sai aga ära jaotatud ja finishiks oli toitu üle ainult natuke. Kuna ilm oli niiske ja jahe, ei kulunud ka vett/vedelikku kuigi palju. Minul, Arxil ja Kristol umbes 1,5l, Ossil 1l. Ammu laskmise punktis, kus ambu (nooled selleks etkeks kadunud?), lasta ei saanud, pakuti 1,5l gaseeritud vett kaasa, kuid loobusime. Airsofti punktis jõime paar topsi teed.
Aftermatch: Tervis on väga okei. Mõned lihased ja ka jalatallad annavad liikumist alustades tunda, et midagi toimus, kuid ei miskit hullu. Väsimust ei ole. Öösel tagasiteel magasin autos 2h ja voodis veel 5h. Ommikul ärkasin ise, mitte äratuse peale.
Kairu vastus päringule oli "Suuri kaebusi ei ole ja väikeste üle ei viitsi viriseda. Üldiselt tervis tip-top ja tuju hea! :) Ma arvan, et väga õnnestunud "matk" oli ja usun, et on lootust kunagi end sinna 8 tunni sisse ka pressida. Enam ei tundu see kuigi ulmeline."
Oss: "Tervis on enam vähem kui villis kannad ja paar varvast välja arvata pole tegelikult viga midagi, väsimus on hoopis teine teema :) Ma jõudsin koju kuskil 7 paiku :)"
Klaas on pool täis ja pool tühi. Tulime teiseks! (ja Kairu sai iljem kommipaki) Jäime ka viimasteks. Tulemused tulemusteks, matk oli tore. Rada oli vahva, autoteedel liikumist oli eelnevatest vähem. Huvitaivaimad olid loodusrajad, seal hulgas rabalauad ja RMK metsarajad.
Punktid olid ka põnevad. Mõlemad lasketäpsust nõudvad ülesanded, amb ja airsoftjäid küll ära, kuid piinavat ilmajäämise tunnet ei ole.
Lõpus saime Käi Jala stardipaki, hiina laterna õhku lennutada ja... rohkem ei mäleta.“

Muu:
Oss: 
“Allolevalt lingilt on võimalik näha minu telefoni GPSi poolt salvestatud liikumisteekonda:
http://www.gpsvisualizer.com/display/1317153597-24249-88.194.251.43.html
GPSi käivitasin siis kui kaart kätte anti ja seisma panin natuke pärast finishit.
Kiire statistika Every Trailist, info on miilides kuna ei viitsinud registreerima hakata:
Length: 24.4 miles 
Duration: 8 hours, 54 minutes, 13 seconds
Vertical up: 2549.3 ft
Vertical down: 2555.9 ft
Average Speed: 2.7 mph”

“Me saime ka lõpuks Adasti video peale :)
http://www.youtube.com/watch?v=TnT3EdLMnps
2-3 sekund kohe pärast kuupäeva jalutame kaamera eest läbi, "Rebasekott" on hästi näha :D”

Pilt kaardist: 
https://picasaweb.google.com/lh/photo/zzRPfx1nUuwJe0vuOuPjvyhS8Y1yT4rIOt3s2UnAAnM

Kristo: Mul GPSi polnud, aga vaatasin huvi pärast Delfi kaarti ja proovisin mälu järgi punktid maha panna. Enamik läks vist õigesti, ainult labürindi ja kalmistu koha pealt pole päris kindel, sest kummaski ei olnud ühtegi silmatorkavat objekti. Ja tundub, et see vasakpoolne teeke seal rabas enne mälumängu sinna rajale, kuhu me pärast ronisime :P
http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php?id=1&uid=29f57e7f82b3c6fbfac0b0237ff257da#tc3 

Korraldaja Stella: Selline oleks olnud rada siis ideaalis:
http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php?id=1&uid=151873d4598aaa477d7657059ff5299e#tc3

No comments:

Post a Comment