Monday, August 3, 2009

Rongiga metsas

Nii, väike uinak tehtud. See pole just tavaline, et päeval kl 6 aeg linade vahele ronin, kuid mõnus väss oli sees ja eelnev öö oli vaid 4,5 h pikk. Siiski oli seda märkimisväärselt rohkem kui Kärolinil, kelle pikaks veninud õhtu tähendas hommiklul kl 4 seiklusplaanist äraütlemist ja pikka põõnamist. Ma pole tegelt siiani märki saanud, et ta ärganud oleks. :P

Viimaseks seikluseks, me kallid fännid, oli Tsuh - Tsuhh matk, Elektriraudtee korraldatud "Pakri poolsaare tundmatu süda" (mis tsuhh-tsuhh? sellist äält teevad ju auruvedurid, mitte elektri). Tasuta. Võite vaadata kava:
http://matkad.elektriraudtee.ee/?11686
kuid üldiselt on see bs - reaalse reisiga kattumine põgus. Tähelepanu pöörake aga samal saidil sellele, et kolm sellist üritust tuleb veel. Tasub osa võtta, kuigi juba seekord oli rahvast väga palju.

Et olla fragment sellest massist, alustasin hommiku vara reisi Balti jaama, ühistranspordiga. Troll oli kolm minti graafikust maas ja vahepeal oli jõudmine juba päris kahtlane. Samuti olid mures vist teised matkalised trollis. Siiski jõudsime. Minu mõttes käis aga kõrgeltaustatud Homer Simpsoni D'OH (www.youtube.com/watch?v=wBM2KwetbAI), kui rong sõitis läbi Tondilt. Minu tunnine reis oleks võinud olla 4 minutiline jalutus! Aga samas polnud mul aimu, et tegemist pole peatumatu erirongi vaid liinirongiga.

Viimane kord, kui hommikul vara Balti jaama sõitsin, läksime linde kuulama. Ka matka alguses õppisin ära uued linnud - keegi seltskonnast teadis rääkida rasvapääsukesest ja suitsutihasest. Ka oli suurim üllatus matka algul Paldiskis, kus keegi oli oma hüti seina Lenini portreejoonistusega "kaunistanud". Paldiski on üldse kummaline paik. Isegi koerad hauguvad seal vene aktsendiga. Eestlaste osakaal pidavat olema 24%, olles vähemuses isegi rootslastelt. Kui õige see väide on, ei tea. Kahtlusenoodi säilitan, sest osade giidide info oli halenaljakas - teadsite, et Põhjasõja järel läks Eesti NSVL alla? Kamoon! Põhjasõja järel oli NSVLiiduni veel 200 aastat aega. Eesti läks Venemaa Keisririigi alla, mis nimetati selliseks sõja järgselt Moskva tsaaririigist.

Naastes teemasse - matk oli üldiselt vahva. Nägi kohti, kuhu muidu tõenäoliselt ei satuks. Midagi põrutavat ei näinud - suured kivid on ikkagi kivid ja loodus tüüpiline. Ronisime kallastel ja müttasime väikestel teedel, keegi giididet tutvustas kohatavaid taimi. XDreami rahvast matkal vist polnud, sest kõik läksid hanereas aeglaselt porilompide vahelt, samas kui üks jõmm, mina, raius end läbi võsadest-kraavidest jm alternatiivsetest ja minu jaoks kiirematest kohtadest.

Ilusas looduses oli küll vahva, kuid kohtusin ka uute inimestega. Pille, Merili ja Margit, kui ma ei eksi, oli seltskond, kellega liikusime-lobisesime tagasiteele tulles. Moodustasime nendega ka pere, kui muuseumipileti ostsime. :) Järgmisel matkal kohtume.

Kui tunnised rongireisid välja jätta, oli kogu liikumine jalgsi. Õppetund on, et veel ühe paari kuivasid sokke oleks pidanud kaasa võtta - lõpp oli juba suht ebamugav. Xdreamil on tempo taga ja jalatsid üldiselt märjemad-mudasema (sise)voordiga ning sellisele asjale ei mõtle, kuid rahulikus matkatempos tsipa häirib. Ilm oli super ja vaid mõni üksik piisk sadas, seetõttu oli valitud riietus - t-särk ja pikad püksid võsaks - väga sobiv. Varustust, k.a toitu, sai kaasa võetud parajalt. Kogemuse võrra taas rikkam. :)

2 comments:

  1. Lugupeetud Hr. Leho,

    Käesolevaga teatame Teile, et Pr. Kärolin ärkas pühapäeva õhtul ja on tänaseks juba täie mõistusega elu nautimisele pühendunud.

    Siiralt Teie,

    Pr. Kärolini truu assistent niloräK.

    ReplyDelete
  2. Kallis assistent niloräK,

    Teie poolt teatatud uudis on meeliülendavalt rõõmustav. Palun olge nii lahke ja edastage ärganud neiu Kärolinile minu küpssoojad tervitused ja parimad edusoovid käsile võetavates tegevustes, nii nautlevates, seiklevates, kui töisetes.

    Sügava austusega,
    Leho

    ReplyDelete